رمضانعلی سنگدوینی در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز، درخصوص وضعیت انرژی کشور و اقدامات مجلس شورای اسلامی درراستای رفع ناترازی، اظهار کرد: بهطور مستمر، با وزرای نیرو و نفت جلساتی را برگزار میکنیم که تمام وزارتخانهها و دستگاهها براساس برنامه هفتم توسعه که سندی است بین دولت و مجلس و سند اجرایی کشور در مدت ۵ سال بوده، حرکت کنند؛ کما اینکه برنامه هفتم توسعه زمانبندی مشخصی هم دارد، در بحث انرژی نیز به آن پرداخته شده و مهمترین موضوع بخش انرژی، بهینهسازی مصرف انرژی بوده که در ماده ۴۶ برنامه توسعه هفتم قید شده است.
وی افزود: بر این اساس باید سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی مصرف انرژی شکل بگیرد که خوشبختانه رئیسجمهور در جلسه سران قوا دستور تشکیل این سازمان را صادر کرد. دیدگاه ما در مجلس این بود که با توجه به اهمیت این سازمان، تحت نظر ریاستجمهوری فعال باشد؛ چون شدت مصرف انرژی ما بسیار بالاست. ما ۹۰۰ میلیون مترمکعب گاز تولید میکنیم و همه آن را مصرف میکنیم که عمده آن در بخش خانگی و صنعت است.
نایبرئیس اول کمیسیون انرژی ادامه داد: مصرف سوخت در خودرو و مصرف برق ما بسیار بالاست؛ البته اقلامی که در بخش گاز، خودرو و لوازم سرمایش و گرمایش در اختیار مردم قرار میدهیم، بازدهی پایینی دارند. از طرفی کارخانجات، صنایع، نیروگاهها و حملونقل مصرف بالایی دارند و سازمان مذکور میتواند تحول عظیمی در سیستم مصرف کشور ایجاد کند.
سنگدوینی در ادامه با تأکید بر اینکه مردم دیگر چهکاری میتوانند انجام دهند، گفت: ناگفته نماند که باید اقلام، ابزار، راهکار و شرایط را در اختیار مردم قرار دهیم. عمده مصرف انرژی با توجه به نیاز آنان در دست مردم است. شرکت ملی گاز ایران به این سمت حرکت میکند که درخصوص بخاریهای فرسوده اقدام کرده و برای تولید بخاریهای با بازدهی بالا با صنایع قرارداد منعقد کند که صنایع وسایل گرمایشی و سرمایشی با مدیریت مصرف انرژی تولید کنند. همچنین صندوقی در وزارت نفت پیشبینی شده که اکنون ۵ همت منبع مالی آن است که جریمههای ناشی از گازهای فلر در آن جمع میشود.
وی افزود: اگر بازدهی بخاری و اقلام سرمایشی افزایش یابد، صرفهجویی بهآسانی انجام میشود که نتیجه این صرفهجویی، در صنعت، نیروگاهها، پتروشیمی و... استفاده میشود.
نایبرئیس اول کمیسیون انرژی در ادامه تأکید کرد: وزرای نفت و نیرو براساس برنامه هفتم، برنامه ارائه دادند و اگر براساس آن حرکت نکنند، نمایندگان مجلس و کمیسیونهای تخصصی، مطالبه خواهند کرد. بر مبنای برنامهای که وزرا ارائه دادند، حرکت میکنیم و استخراج و اکتشاف نفت، فشارافزایی پارس جنوبی، ذخیرهسازی گاز طبیعی، تولید بنزین، توسعه پالایشگاههای تولید فراوردههای نفتی، صادرات نفت و... را پیگیری میکنیم.
سنگدوینی افزود: یکی از مهمترین احکام برنامه هفتم ایجاد سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی مصرف انرژی است.
وی درخصوص افزایش قیمت سوخت بهدنبال ناترازی انرژی نیز تأکید کرد: هیچ برنامهای برای گرانی سوخت نداریم؛ البته عدالت باید ایجاد شود؛ چراکه ۵۰ درصد مردم خودرو ندارند و ۵۰ درصد دیگر یک تا ۱۰ خودرو دارند. لذا توزیع منابع کشور عادلانه انجام نمیشود و گرانی بنزین هم مشکل را حل نمیکند. بنابراین، باید خودرویی تولید کنیم که کیفیت بالا، مصرف پایین و قیمت مناسب داشته باشد.